Kruh med trendi in tradicijo

*Foto: Pekarna Osem

O kruhu so razpravljali: Klemen Košir, Andrej Gerželj in blogerja Tina in Žiga.

Okusne zanimivosti:

– Kruh je verjetno edino živilo, ki ga poznajo ljudstva vseh ras in kultur.

– Povprečna rezina kruha vsebuje zgolj 1 gram maščobe.

– Povprečen Slovenec letno zaužije okrog 50 kilogramov kruha, kar je skoraj enkrat manj kot pred 20. leti.

– V Sloveniji je več kot 800 pekarn.

– Kifeljc je postal vzdevek za policista, ko so avstro-ogrski policisti nosili svoje številke na ploščicah v obliki rogljiča.

Okusne debate:

Jutranji kruh II @val202si #okušeVALnica A photo posted by Žiga Gričnik (@savinjcan) on

A photo posted by Tadej Rascan (@juvekman) on

Ajdov kruh z orehi iz krušne peči #okušeVALnica #kruh #buckwheat #bread #homemade A photo posted by Ana Podgorsek (@anapodgorsek1) on

A photo posted by @jernejkitchen on