Gost oddaje Proti etru, spet ta dež bo filmski režiser Marko Naberšnik. Na 25. ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu LIFFE bo predstavil svoj vojni film “Gozdovi so še vedno zeleni”.

Ninin gost je bil filmski režiser Marko Naberšnik. Na 25. ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu LIFFE je predstavil svoj vojni film “Gozdovi so še vedno zeleni”.

“Moj tretji film Gozdovi so še vedno zeleni je za razliko od prvih dveh nastal z osebnimi sredstvi, v slovensko avstrijski koprodukciji, razlog je v tem, da se je ideja porodila lani najprej avstrijskemu producentu, ki je meni in slovenskemu producentu ponudil projekt v delo … Izziv smo sprejeli, lovili smo malo tudi stoto obletnico začetka 1. svetovne vojne, da na ta način tudi film aktualno obarvamo, to pa je seveda za seboj potegnilo, da nekih dodatnih razpisov nismo lovili, ker uradni razpisi trajajo vsaj leto dni,” razlaga režiser Marko Naberšnik, avtor dveh filmskih uspešnic, Petelinji zajtrk in Šanghaj.

“V filmu imamo štiri igralce in nekaj več kot deset statistov, gre za intimno zgodbo, smo pa bili pa zgodovinsko avtentični, izbrali smo lokacijo nad soško dolino, gorsko postojanko, opazovalnico, 2200 metrov visoko.

Marko Naberšnik

Nina Zagoričnik