Med nogometni vrvež smo tokrat postavljamo Marino Cvetanović, kapetanko slovenske odbojkarske reprezentance, ki še nikoli ni igrala na evropskem prvenstvu, letos pa se prvič meri v evropski ligi.

V obeh tekmovanjih je ob začetku poletja letos slovenska ženska vrsta presegla pričakovanja in ima celo možnost za uvrstitev na zaključni turnir evropske lige. Marina Cvetanović že pol ducata let igra v tujih klubih. Primorko je pot vodila od Francije prek Italije, Romunije in Poljske.  

Po poškodbi Koperčanka v letošnji sezoni z reprezentanco lovi formo in nov klub, s soigralkami pa je v dresu slovenske reprezentance navdušila tako v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo, kot tudi Evropski ligi. Naslednje leto bo reprezentanca igrla v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svojem prvem Evropskem prvenstvu, letos pa zaključila prvo sezono v Evropski ligi s skalpi uglednih reprezentanc, ki so stalnica na največjih tekmovanjih. V oddaji v sredo je spregovorila o vlogi kapetanke, zahtevnosti delkelt in še čem…

Boštjan Reberšak