Drugi izštekani nastop pesniškoglasbene združbe Andraža Poliča z gosti

"Daj me pusti spati, da ne vidim jutra, belih miši v črni hiši. Daj me pusti spati, da ne vidim dneva, novega zakona, nove iluzije. To ni država, to je delirij! Daj me pusti spati, da ne vidim megle, politične sivine, prodane domovine. Daj me pusti spati, da ne vidim sonca, lopovov, sleparjev, zlaganih milijonarjev. To ni država, to je delirij!"

Obeležili smo dva povratka in dva jubileja - začetek nove sezone oddaje Izštekani na Valu 202, ki bo v letu 2013 praznovala dvajsetletnico. In povratek skupine Hamlet Express  na glasbeno prizorišče. V letošnjem letu praznuje deset let delovanja, zadnjih osem let pa deluje v nespremenjeni zasedbi. Doslej je objavila tri albume: Moje mesto (2003), Libanonski tango (2005) in Živi (2011).

Lokomotiva Hamlet Expressa je v Pragi živeči slovenski pesnik, glasbenik in igralec Andraž Polič, ki bo tudi lokomotiva tokratnih Izštekanih. Hamlet Express bodo poleg jagodnega izbora vseh letnikov odigrali vsaj dve čisto novi skladbi. Poleg njih pa boste spoznali še številne druge podvige, v središču katerih je Andraž: duo s kitaristom Miho Petricem; duo La Boheme, ki ga tvorita Andraž in igralka Nataša Burger, ter glasbeno ekološko komuno Via Poetica. Slednja se je začela s sodelovanjem med Andražem ter pesnikom, glasbenikom in novinarjem Esadom Babačićem, pod imenom Kiti ste jo spoznali tudi na zbirki dobre glasbe VAL011, do danes pa so se vanjo vključila številna priznana glasbena imena.

Doživeli smo izjemen melanž odlične poezije, vrhunske muzike in žgoče interpretacije.

"Je kot bi se usedel na vlak Simplon express, ki vozi od Pariza do Istanbula, in bi potoval od francoskega šansona prek italijanske kancone, slovenske popevke, starogradskih pesmi in balkanskih ritmov do carigrajske mešanice zahoda in vzhoda. Na vlaku bi stregli menu: rockovski zajtrk, funky kosilo in punk večerja. Tak je opis. Da se sliši, pa je potrebno poslušati! Na Hex!"

Jure Longyka