Tokrat je bil gost pogovorne športne oddaje na Valu 202 Dagmar Šuster, direktor zveze za avtošport AŠ 2005 in član ekspertne skupine, ki v okviru direktorata za šport pripravlja osnutek novega zakona o podpori športu.

V prvem delu oddaje je pogovor tekel o slovenskem avtomobilizmu v luči pravkar končanega relija Saturnus, največje slovenske avtomobilistične prireditve. Šuster zavrača ideje, o kakšnih večjih spremembah v slovenskem prvenstvu v reliju, od preusmeritve k dirkalnikom na dvokolesni pogon do vključitve v kakšno širše regionalno prvenstvo. V šali dodaja, da bi v svojem življenju rad doživel samo še dirkališče v Sloveniji.

V zadnjem delu oddaje, v pogovoru o športni politiki v Sloveniji, se je Šuster zavzel za razdržavljenje športa. V osnutku zakona o podpori športu, ki ga pripravlja ekspertna skupna, katere član je, ne bo več strokovnega sveta, ne bo več državnega razdeljevanja sredstev, pač pa naj bi večjo vlogo in odgovornost prevzel Olimpijski komite Slovenije. Če le-ta ni pripravljen na strukturne spremembe, Šuster omenja možnost ustanovitve vzporedne krovne športne organizacije.

Igor Tominec