S prvencem “LuciDream” je bila gostja oddaje Na piedestal skupina world :: within.

Člani skupine world :: within so: Anže Črnak – kitara, Damjan Lebeničnik – bobni, Grega Lebeničnik – bas kitara, Gašper Mandelc – kitara, Jan Jenko – vokal, Uroš Makarić – klaviature.

Zgodba experimental / breakbeat / rockovske skupine se je začela februarja leta 2005 s skupino Stator. Po nekaterih spremembah zasedbe je v letu 2006 je namesto Statorja zaživel world :: within. Ustvarja avtorsko glasbo, svoj lasten svet.

S pomočjo soskladatelja in nekdanjega klaviaturista Roka Doltarja je skupina do konca leta 2007 ustvarila repertoar in se z njim odpravila na koncerte.

Med letoma 2005 in 2008 se je zvrstilo 24 koncertov. Osvojili so tretje mesto na državnem prvenstvu neuveljavljenih rock skupin v Lendavi – Zlata činela (2006), leta 2008 so doživeli potrditev na petem YoungGunz izboru, uvrstili so se tudi v finale na Škisovi tržnici in v graškem Orpheumu.

V studiu Študio v Domžalah so zadnja tri leta pilili prvenec z naslovom Lucidream, ki je 10. marca letos ugledal luč sveta s pomočjo producentov Jureta Karasa (Slon in Sadež) in Petra Penka (Siddharta, Lara B, Silence …).  Mastering plošče je delo Gregorja Zemljiča.

Ploščo z 11-imi raznolikimi pesmimi, fuzijo žanrov in občutij, je 10. marca skupina world :: within izdala v samozaložbi.

Odločeni so, da bodo še naprej ustvarjali lastno glasbo, koncertirali, uživali v njej in iskali svežino v prenasičeni glasbeni sceni. Tako šest fantov potuje in ustvarja svoj mali svet …

Jolanda Fele