Izbrali ste. Ime tedna je postal Žiga Divjak, eden izmed študentov AGRFT, ki proti napovedanemu varčevanju v visokem šolstvu in kulturi niso protestirali tako, da bi v stavbo Državnega zbora metali granitne kocke, ampak še kako aktualne besede iz Cankarjevih Hlapcev v 12-urnem bralnem maratonu.

"Naš cilj je bil s Hlapci predvsem prebuditi ljudi, da začnejo razmišljati!"

Žiga Divjak tudi in predvsem upa, da bodo študentje AGRFT z bralnim maratonom prebudili tudi ostale študente. Ker jih je bilo z ostalih fakultet na tokratnem branju bolj malo, jih AGRFT-jevci k sodelovanju vabijo že to sredo z dogodkom Univerza bere Hlapce.

"Pozvali smo vse študente, da se prebudijo in začnejo razmišljati o vseh napovedanih ukrepih, da ne pristajajo na rešitve, ki bodo negativno vplivale na kakovost študija, v prihodnosti pa lahko resno zamajejo naše visoko šolstvo."

Tako Žiga Divjak. Kandidata za Ime tedna sta bila sicer še:

Janko Bezjak iz odbora za pomoč družini Rajner Cipot, ki jim je lani pred božičem do tal pogorela skromna hiška v  Lipovci. Z njegovo in pomočjo darovalcev iz vse Slovenije in številnih sosedov v denarju, materialu ali delu so v le štirih mesecih na pogorišču starega postavili nov dom.

Erol Merdanović, vodja zmagovalne ekipe študentskega računalniškega tekmovanja Imagine cup, ki je izdelala dovršeno inovativno platformo za bolj učinkovito doniranje sredstev in bo zastopala Slovenijo na finalu tekmovanja v Avstraliji.