V današnji zgodbi se obračamo k športu. Eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov Iztok Čop je le en dan mlajši od Vala 202. V samem vrhu svetovnega veslanja je že več kot dve desetletji, poslušalec Vala 202, ki je v živo spremljal vse njegove največje uspehe, pa je od rane mladosti. V veslanju se v zadnjih štiridesetih letih ni veliko spremenilo in to našega olimpionika na nek način moti …

Glasbena zmešanka: Gimme! Gimme! Gimme!

Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), ena izmed največjih diskoidnih uspešnic švedskega avtorskega para Andersson-Ulvaeus, se je sprva imenovala Been and Gone and Done It. Skupina Abba jo je posnela in izdala na mali plošči leta 1979, pesem pa je potem kot večina njihovih uspešnic doživela še vrsto bolj ali manj posrečenih priredb, tudi v japonščini in kitajščini.

Če jih na posnetku ne prepoznate: Gimme! Gimme! Gimme! v izvedah skupin Leather Nun, Abba, Nils Landgren & Funk Unit in Eldissa, današnjo glasbeno zgodbo pa bo zaokrožil duet Erasure, ki se je Abbi pozneje poklonil tudi z mini albumom njihovih pesmi.

Jani Kenda, Uroš Volk