Na piedestalu smo gostili Spock Studios in predstavili novo, tretjo ploščo »A Degree Below Your Means«.

Projekt Spock Studios so navdihnile legendarne Zvezdne steze (Star Trek). Blaž Flerin je raziskoval prostranstva elektronike, od drum’n’bassa do ambientalne glasbe. Na prvenec »The Universe and Beyond« je uvrstil šest skladb, nekatere izmed njih vsebujejo sample iz televizijskih nanizank Zvezdne steze/Star Trek, v eno pa je dodal še izstrelitev Apolla 11. Skladbe je večinoma naredil na ritem mašini Korg Electribe, nekaj pa tudi v Abletonu. Ploščo je julija 2008 izdal pri neodvisni založbi Cheap Tunes Records .

V nadaljevanju je v projekt Spock Studios Blaž med drugimi glasbili vključil tudi kitaro. Novi član zasedbe je postal Matic Šuštar. Duet Spock Studios se je v nasprotju s strogo elektronskimi začetki nato posvetil bolj organskemu pristopu. Združevanje elektronske ponavljajoče se ritmike z živim instrumentarijem kitare, basa, poigravanj z efekti in raziskovanjem vokalnih razsežnosti je Spock Studios zapeljalo v bolj tako imenovane »indie-tronične« vode. Osem avtorskih skladb na plošči »Ø 120 mm« je pri neodvisni založbi Cheap Tunes Records duet Spock Studios izdal marca 2010.

Leta 2010 je bil tudi med šestimi izbranimi udeleženci Klubskega maratona Radia Študent.

Z dodano vizualnostjo pa je Spock Studios postal avdiovizualni trio. Skupina Spock Studios, ki jo sestavljajo Matic Šuštar, Blaž Flerin in Sv. Pixel (video), se tudi na novi plošči »A Degree Below Your Means« (2012, Založba Radia Študent – ZARŠ) giblje med ambientalno zvočnostjo, plesno elektroniko in rockersko surovostjo. Tri izmed osmih avtorskih skladb z nove plošče že spremljajo videospoti.

Predstavitev nove, tretje plošče »A Degree Below Your Means« skupine Spock Studios  – v oddaji Na piedestal (18.4.’12) na Valu 202.

Jolanda Fele