Slovenski košarkarski reprezentant, ki v Houstonu navdušuje z izjemnimi predstavami, za odlične igre pa so ga minuli teden izbrali tudi za najboljšega igralca Zahodne konference, je prepričal tudi poslušalce Vala 202, ki so ga izglasovali za novo Ime tedna.

V nedeljo je Goran Dragić s svojo ekipo Houston Rockets gostoval v Denverju in žal izgubil že tretjič zapored. Goran je dosegel 12 točk in imel šest asistenc. Ker trenutno počiva (ura v Houstonu je trenutno 5.00), ga seveda nismo uspeli priklicati k telefonu.

Ostala kandidata sta bila:

Zmago Lenardič, dobitnik Jakopičeve nagrade, največjega priznanja za likovno umetnost,  ki s širšim razumevanjem slikarstva na izviren način razmišlja o bistvu nastajanja umetnine.

Vinko Möderndorfer, ki je v Prešernovem gledališču Kranj ob koncu 42. tedna slovenske drame prejel nagrado Slavka Gruma za dramsko besedilo Vaje za tesnobo,podnaslovljene kot 'Igra o današnjih dneh'.

Žal trenutno ni ni na voljo anket.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva po novem namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Ta teden predstavljamo zgodbo Marka in Davida, ki ju je mamica zaradi ločitve nenadoma zapustila in se preselila na drug konec Slovenije.