Pri glasovanju za Ime tedna smo še posebej veseli tistih glasov, ki jih dobimo z glasovanjem v obliki SMS-ov.

Ne glede na to, kateremu kandidatu boste na ta način namenili svoj glas,  boste  v sklad projekta “Botrstvo  v Sloveniji” za otroke v stiski darovali 1 evro.

Ko smo se pred nekaj meseci odločali za podporo temu projektu, smo ga podprli tudi zato, ker  želimo pomagati do enakih možnosti otrokom, živečim v revščini – da bi se lahko udeleževali plačljivih obšolskih dejavnosti, da bi lahko izrazili in razvili svoje talente, da  se od sošolcev ne bi ločevali že po obrabljenih  šolskih potrebščinah …

Toda 30 evrov, ki jih otrok prejme od svojega, zanj anonimnega  botra,  v večini primerov  ne gre več za  razvoj talentov in  uresničevanje drobnih otroških želja, pač pa  za čisto preživetje, za hrano družine, za šolsko prehrano.

Čeprav večina živi pod robom revščine, osnovnošolci iz naših zgodb do subvencioniranega kosila večinoma sploh niso upravičeni.

Po dveh mesecih, v katerih se je za botrstvo otroku v stiski  odločilo že 217 naših poslušalcev in poslušalk, smo preverili, kakšno pomoč so otroci in družine iz naših zgodb dobili tudi z vašo pomočjo.