Ob rednih aktualnih zanimivostih iz sveta glasbe, s katerimi vas seznanjamo, smo v tokratni Express povabili eno izmed naših najboljših izvajalk popularne glasbe Tinkaro Kovač. Seznanila nas je s podrobnostmi pred izidom svoje nove, težko pričakovane plošče.

Posebni projekt Tinkare Kovač, ki ga je s producentom Iztokom Kurnikom ustvarjala leto in pol, bo izšel v roku enega meseca. “To je album priredb nekdanje jugoslovanske in slovenske glasbene scene iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja,” je razložila Tinkara. Izdelek bo zelo raznovrsten, saj se “pesem ‘Senca’ nagiba h klasiki. Slavko Avsenik je napisal aranžma za orkester in solo za akustično kitaro. ‘En majhen poljub’ od Petra Lovšina je nagnjen k elektro-punku, v njem je veliko humorja. Skladba Janija Kovačiča ‘Nič novega pod mesecem’ pa je spet nekaj tretjega. K sodelovanju sem povabila ženski pevski zbor Kombinatke, saj pesem govori o ženski vojni tematiki, in ni ga boljšega zbora na svetu, ki bi to lahko tako zares zapel.”

Tinkara je priznala tudi to, da plošče sploh ni hotela posneti. “Jaz se nikoli ne bi odločila za tak album, če ne bi bil direktor založbe Dallas tako vztrajen. Potem sem se za to le odločila, saj sem spoznala Iztoka Turka in v njem videla to genialnost. V letu in pol sem se od njega veliko naučila. Predvsem mi je pomagal, da sem se tehnološko osamosvojila in da se lahko doma sama posnamem.”

Rock’n’roll fame of Hall
V oddaji Express pa smo spregovorili tudi o slavnostni prireditvi v Clevelandu Rock’n’roll fame of Hall, v katero so bili 14. aprila sprejeti Guns’n’Roses, Red Hot Chilli Pepers, Beasty boys,  kantavtor Donovan, R&B legenda Smokey Robinson in njegova skupiona Miracles, potem še spremljevalni bend pokojnega Buddyja Hollyja – The Crickets, zasedba The Midnighters, ki je spremljala Billa Haleyja, spremljevalni bend Genea Vincenta Blue Cups in spremljevalni bend Jamesa Browna – The Famous Flames.

Aida Kurtović