Nikoli si ne privoščimo kakšnega nedeljskega kosila, največkrat imamo samo en obrok na dan, še tega iz stvari, ki jih dobimo na Rdečem križu. Na vsak cent moramo paziti, meso imamo največ enkrat na teden. Zadnje čase še za to ni več denarja, ne znese nam, da bi otroci lahko jedli takrat, ko so želijo in tisto, kar si želijo.

Potem Borovo mamo oblijejo solze. Kljub revščini v otroštvu si ni nikoli predstavljala, da bodo njeni, tako zelo zaželeni otroci, živeli v še večji stiski.

Vsi štirje spijo v eni sobici, midva na raztegljivem kavču. Lotili smo se obnove podedovane stare hiše, a je ta zaradi izgube moževe zaposlitve povsem obstala. Imamo samo razbite zidove, še streha ni končana … Nadomestilo za brezposelnost nam komaj pokrije obrok hipotekarnega kredita, da vsaj na cesti ne ostanemo, ostale položnice plačujemo iz otroških dodatkov. Za hrano ne ostane skoraj nič, kaj šele za druge stvari. Nimamo nikogar, ki bi nam pomagal.

Bor v igri s sošolci ne tekmuje več s svojim beybladeom, ker ima najslabšega in vedno izgubi. Ne more s prijatelji, ko odhajajo na trening nogometa, ker doma nimajo denarja, da bi ga plačali. Nogometu se je moral odreči tudi starejši bratec, hči, ki je že srednješolka, z mamo izmenjuje oblačila, da je sošolke ne bi še bolj zafrkavale zaradi borne garderobe.

“Otroci imajo želje, kot jih imajo njihovi vrstniki, radi bi prave nogometne čevlje, avtomobilčke na daljinca, hči bi želela vsaj tu in tam kakšno oblačilo po svoji izbiri, vsi smo že brez primerne obutve. Jaz pa ne vem, ali bomo jutri sploh lahko kaj jedli.”

Mlado mamo je strah prihodnosti. Že zdaj ne vidi izhoda.

Vsak dan je … neznosno.

Če bi Boru in njegovi družini želeli pomagati, lahko poljuben znesek nakažete poseben sklic na računu ZPM Moste Polje. Denar bo v celoti in zagotovo prišel v roke Borovim staršem. ZPM, ki jamči tudi za resničnost zgodbe, pa pri tem ne zaračunava nikakršnih stroškov ali provizije.

VEČ O BOTRSTVU

Prejemnik: ZPM LJUBLJANA MOSTE, PROLETARSKA 1, LJUBLJANA

IBAN: SI56 0201 2002 0297 991

BIC: LJBASI2X

Sklic: SI 00 124

Koda namena: CHAR

Namen: BOTRSTVO – ZA BORA

Za dodatne informacije in pojasnila se lahko obrnete tudi na Val 202: jana.vidic@rtvslo.si.

Jana Vidic