foto: Boter

Sestrici Kaja in Maruša iz okolice Ljubljane  sta še pred nekaj  leti živeli povsem vsakdanje življenje z mamo, očetom in zdaj že odraslim bratom.

Potem je bolezen premagala mamo, hud onkološki bolnik je zdaj tudi oče. Vsi trije  komaj preživijo mesec z očetovo invalidsko pokojnino in otroškima dodatkoma, s težavo plačajo šolski kosili za deklici, učenje nemščine ali razvijanje drugih talentov in želja pa ostajata le želji.

Od vrstnic ju vse bolj ločuje finančni prepad. Donacija iz botrskega sklada bo v celoti namenjena za plačevanje šolskih kosil.

Vsak ponedeljek ob 9:50 lahko na programu Vala 202 slišite zgodbo enega izmed otrok, ki zaradi finančnih stisk dobivajo botrska sredstva. Zaradi zaščite osebnih podatkov, predvsem pa njihove zasebnosti, v zgodbah niso vedno navedena resnična imena otrok.

Za resničnost podatkov in nadzor namena porabe jamči ZPM Ljubljana Moste Polje. Če bi želeli kateremu od otrok, ki smo jih predstavili v kratkih ponedeljkovih portretih, še posebej pomagati, lahko dobite  informacije tukaj, zgodbe pa bomo vsak teden objavljali tudi na posebni podstrani Vala 202 – Postanimo botri otrokom v stiski!.

 

Jana Vidic