foto: Bobo

Boksar Dejan Zavec pred domačim občinstvom znova ni razočaral. V borbi z Namibijcem Uushono je potrpežljivo čakal na priložnosti in jih vsake toliko izkoristil.

Nasprotnik je v prvih rundah nudil močan odpor, pokazal tudi to, da je telesno izvrstno pripravljen.  Zavcu in njegovim izkušnjam v ringu pa ni uspel priti do živega.

Mister Simpatikus je že pred borbo vedel, da ga čaka boj do zadnjega gonga. Bethuel Uushona je imel v ringu že na prvi pogled precej težav z ravnotežjem. Po dvoboju se je izkazalo, da zaradi bolečin v nogi ni mogel brez težav stopiti nanjo.

Tekom dvoboja je dobil kar dve javni opozorili zaradi spuščanja glave. Ko bi dobil tretjega, bi bil predčasno diskvalificiran.

Drugi slovenski junak je bil Denis Simčič.V boju za evropski naslov v poltežki kategoriji je zdržal vseh 12. rund proti Albancu Fatjomu Muratiju, ki se je vanj zaganjal kot mlad bik.

Simčič je moral še dan pred dvobojem spremeniti taktiko, saj je Albanec levičar, kar povsem spremeni gibanje tekmovalca. Nekako prve tri runde je Simčič potreboval, da se je na to privadil, potem je steklo lažje.

S svojima varovancema je bil nadvse zadovoljen menedžer Ulf Steinforth. Zavec se spet vzpenja proti najboljšim in ima resne možnosti, da se spopade z enim najboljših ta hip – Filipincem Pacquiaom. Za Zavca bi bil to pri 36. letih brez dvoma vrhunec kariere in uresničitev sanj.