Foto: Bobo

V Planici se je pričel finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Med štiridesetimi skakalci na petkovi tekmi je bilo tudi 6 Slovencev.

Dolina pod Poncami naj bi v prihodnjih letih dobila povsem novo preobleko. Vse v smeri svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leta 2017. Načrti se uresničujejo že danes. Lepota Planice pa je vidna vsakemu. Še posebej na tak dan, kakršen je bil četrtek.

Na dan kvalifikacij je bila Planica idealna.

Za to so poskrbeli toplo vreme, 10.000 obiskovalcev, predvsem mladih, ki so prostor okoli izteka napolnili z razigranostjo in energijo pa tudi dan brez alkohola. Za vse je bilo dovolj parkirnih mest, tudi skoki so bili dolgi.

Videli smo nov kanadski in italijanski rekord, Jaka Hvala pa je postal nov Slovenec v klubu skakalcev z osebnim rekordom, daljšim od 200 metrov.

Foto: Bobo

V naslednjih dneh bo v Planici nekoliko drugače. Ne nujno slabše, ampak drugače. Ob skakalnici bo gneča, parkirnih mest bo primanjkovalo, nekaj bo takih, ki bodo pogledali pregloboko v kozarček.

Planiški konec tedna je vedno izjemen za skakalce, zabaven za obiskovalce in naporen za organizatorje.

Vsi pa si želijo dolgih skokov in predvsem domačega uspeha.

Od slovenskih tekmovalcev bo torej odvisno ali bomo o letošnjem tekmovanju govorili v presežnikih. Ti bodo kljub prijetni vremenski napovedi v največji meri vplivali na počutje gledalcev.

Boštjan Reberšak