Prvošolki Tini mama zadnjih nekaj mesecev ne zmore več plačevati šolskega kosila. Tina tako vsak dan v šolo poleg torbice odnese tudi vrečko z malico, ki jo poje šele pozno popoldne. Ko sošolke in sošolci  odhitijo na kosilo, Tina v jedilnici počaka tiste, ki prvi pojedo, da se lahko z njimi igra in ne misli več na lakoto.

Več informacij o tem, kam otrokom v stiski nakazati denar, vam bo posredovala novinarka Vala 202 Jana Vidic. Pišite ji na: jana.vidic@rtvslo.si

Če bi Tini in njeni družini želeli pomagati, lahko  poljuben znesek nakažete poseben sklic na računu ZPM Moste Polje.

Denar bo  v celoti in zagotovo prišel v roke dekličini mamici, ZPM, ki jamči tudi za resničnost zgodbe, pa pri tem   ne zaračunava nikakršnih stroškov ali provizije.

Prejemnik: ZPM LJ.MOSTE, PROLETARSKA 1, LJUBLJANA
IBAN: SI56 0201 2002 0297 991
BIC: LJBASI2X
Sklic: SI 00 122
Koda namena: CHAR
Namen: Botrstvo – za Tino

Tinina zgodba

Tino od  vrstnikov ne loči le dejstvo, da mamica po razvezi od nasilnega moža, ki že dolgo ne skrbi za svoje otroke, osemletno hčerko in njenega starejšega brata preživlja le z eno nizko plačo, ki je komaj dovolj za plačilo najemnine in najnujnejših stroškov. Drugačna je tudi po tem, da nikoli ni imela takih igrač kot njene vrstnice, da so njene šolske potrebščine cenene, rabljene ali pa jih sploh nima.

S prijateljicami ne more več hoditi v plesno šolo in k tečaju nemščine, pred lahkoto doma pa jih rešujejo mamini prijatelji, ki razumejo njihovo stisko in jim pomagajo s hrano. Zaradi dolgov, ki so se nabrali, bo na vrata najbrž kmalu potrkal rubežnik.

Če bi Tina lahko v trgovini kupila kaj po svoji želji, bi bile to lepe šolske potrebščine in ” … kruh. Veliko kruha.”

Kako se lahko vključite v projekt “Botrstvo v Sloveniji”?

1. S poslanim SMS sporočilom darujete 1 € v botrski sklad:
– v ponedeljek glasujte za kateregakoli kandidata za Ime tedna na 1919
– katerikoli dan v tednu pošljite SMS s ključno besedo VAL5 na 1919

2. Z redno donacijo 30 € na mesec.  Več na strani projekta.
Porabljena bo za vsakega otroka za natančno določen namen. Zgodbo otroka vam bodo pri Zvezi prijateljev mladine na vašo željo tudi razkrili.