Foto: Bobo

Četrta tekma polfinala hokejskega prvenstva Avstrije je prinesla prvo zmago Olimpije. Na domačem ledu so Ljubljančani izkoristili prednost dveh igralcev več in v 26 sekundah druge tretjine zadeli dvakrat ter Linzu preprečili slavje.

Avstrijci so v rednem delu 5 mesecev preživeli na mestu vodilnega. Tudi po proračunu se ekipi ne moreta primerjati. Zato so možnosti Olimpije za napredovanje res majhne.

A igralci Olimpije so v naletu. Prva zmaga je v garderobo prinesla precej dobre volje in navdušenja.

Tega ni bilo videti na tribunah Tivolija. Precej praznih mest je sporočalo, da je obisk odvisen od pričakovanja zmage. Novodobni športni navdušenci, ki so še posebej impulzivni, očitno niso verjeli, da bi Olimpija lahko Linz premagala vsaj enkrat.

In zelo verjetno zamudili edino priložost.

V končnici je poleg domačega ledu in podpore občinstva zelo pomembna vloga vratarja. Westlund, nekdanji član Olimpije je precej več strelov dobival po levi zgornji strani, za katero pri Olimpiji vedo, da je šibkejša.

Olimpijin vratar Matija Pintarič pa se je očitno ogrel na pravo temperaturo. Ob zmagi je bil zanesljiv.

Serija se ponovno seli v Linz. Če bodo Ljubljančani tam zmagali in dobili še eno priložnost, bo prestolnico ponovno čez noč zajela hokejska mrzlica.

 

 

Boštjan Janežič