Gost oddaje Na piedestal je bil bobnar, tolkalec, skladatelj Zlatko Kaučič s premiero novega avtorskega projekta “Zvočna polja za T. S. / Sound Fields For T. S.” ­– plošče v spomin Tomažu Simonu, novinarju Radia Slovenija, soavtorju in souredniku oddaje Na piedestal. 

Avtorsko glasbo je Zlatko Kaučič posnel s Kombom in Orkestrom Rara roža ter posebnima gostoma: ameriškim trobentačem Herbom Robertsonom in italijanskim pianistom Brunom Cesselijem – 27. in 28. junija 2011 v studiu 14 Radia Slovenija in v živo 29. junija 2011 na 52. Jazz Festivalu Ljubljana.

Na “Zvočna polja za T. S. / Sound Fields For T. S.” – ploščo v spomin Tomažu Simonu, ki je 28. marca izšla pri ZKP RTV Slovenija – je uvrstil devet skladb:  sedem Zvočnih pašnikov, Zarjo in Raro Rožo.

Radijska premiera avtorskega projekta Zlatka Kaučiča “Zvočna polja za T. S. / Sound Fields For T. S.” v oddaji Na piedestal – je bila na dan izida plošče – 28. marca na Valu 202.

Ob deseti obletnici Kulturno umetniškega društva “Zvočni izviri” pod vodstvom Zlatka Kaučiča, sredini koncertni predstavitvi v Studiu 14  in radijski premieri  plošče  “Zvočna polja za T.S.”, sledi niz različnih konceptualnih koncertov Zlatka Kaučiča in Komba:  29. marca v  Kulturnem domu Nova Gorica, 30. marca v CUK Kino Šiška v Ljubljani,  31. marca v Jazz Hramu v Divači.

Jolanda Fele