V mladi ljubljanski rockerski zasedbi iz Novih Jarš, ki deluje od leta 2007, ustvarjajo: Jure (vokal, bas, kitara, klaviature) Anže (kitara, bas, back vokal) in Katja (bobni).

Zanimivosti in unikatnosti tria so: menjavanje basa in kitare med Anžetom in Juretom (tudi na odru), velikokrat nenavadni aranžmaji skladb in žanrska raznolikost (v svoje avtorsko ustvarjanje vpletajo in prepletajo vse, od punka do funka, countryja, bluesa, raggeja, skaja in  razne alter/progressive rockovske stile). Pomembna jim je pristnost glasbe in rast z njo.

Posneli so pet plošč (Perfection Off, Perhaps Maybe, Dandelion Children – Stole my bike, Dandeloid in Dandelion Children so pičke), ki si jih lahko brezplačno naložite z njihove spletne strani (www.dandelion-children.com).

Enajst pesmi (in dodatek)  so  posneli lani in jih na  plošči »Dandelion Children so pičke«  uradno izdali 17. februarja.

Trio Dandelion Children, ki že snema šesto ploščo,  se pripravlja tudi na nov izziv – na nastop na prvem Slovenskem tednu glasbe, v okviru  katerega se bo predstavil med 15-imi izbranimi glasbenimi zasedbami. Dandelion Children bo nastopil  v četrtek, 22. marca 2012 ob 20.45 v Orto baru v Ljubljani.

Tudi o tem, o glasbi, novi plošči in še o čem v pogovoru s člani tria Dandelion Children  –  v oddaji Na piedestal (14.3.’12) na Valu 202.

Jolanda Fele