Foto: Aikijuanma, Flickr

Ste uspeli “uslišati” današnji drugačen izbor glasbe na Valu 202? Glasbeno podobo večinoma krojijo slovenski avtorji. Ni jih tako malo, ki delajo dobro glasbo!

In kaj je tisto, kar vas očara v bogati zakladnici slovenske kulture? Napišite spodaj ali na našo Facebook stran oziroma nam v 140 znakih sporočite na Twitter … V razmišljanje, spodbudo ali pa preprosto v vednost pa razmišljanja naših skrbno izbranih prešernih gostov.

Vedno neusmiljeno realistično in kritično dr. Lučko Kajfež Bogataj poznamo iz drugačnih “zgodb”. A tudi skrb za okolje in boljši jutri je stvar kulture. Tu nam (še) ne gre najbolje. Kaj pa kritika slovenske kulturne produkcije?

Marko Pokorn je pediater. In humorist. Oboje je nadvse uspešno združil v scenarijih priljubljene nadaljevanke Naša mala klinika. In kdo so doktorji slovenske kulture?

Tina Koši Mazi rada bere. In rada svoje navdušenje nad knjigami tudi širi na druge. Bralni virus je verjetno eden redkih dobrih virusov. In če se z njim okuži ves narod, bodo časi zagotovo lepši. In kaj še “premakne” strastno knjigoljubko?

Veš poet svoj dolg? Morda širiti bralni virus? In kaj še? Odgovarja antropolog, sociolog, tudi kulturnik Klemen Jelinčič Boeta.

Slovenski harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč presežke svoje domišljije trenutno sprošča v skupini Jararaja. In prisega na pevce.

Iz zakladnice slovenske kulture svojega favorita brez težav potegne tudi astrofizik dr. Tomaž Zwitter. Važno je, da je dobro, pravi. Unikatno. Ceni tudi kolega Janeza Dovča. A nesporno prvi je …

Slep je, kdor se s kulturo ukvarja … Je torej Primož Suhodolčan tudi? In kaj ima to skupnega z Butalci?

Pravnica in aktivistka dr. Barbara Rajgelj morda nima najlepše prve asociacije na Prešerna. Ima pa cilj. Odpirati prostore za kulturni, strpni, svobodni dialog. In rada ima tudi kulturo, ki se ji zdi tem vrednostam najbliže.

Igor Samobor, gledališki in filmski igralec, režiser, si o slovenski kulturi na pamet ne upa govoriti. Napoveduje ji lepo prihodnost.

Fotoreporterka Manca Juvan Hessabi tudi soustvarja slovensko kulturo. In prisega na fotografsko zavezništvo z glasbo.

Vabljeni tudi k poslušanju reportaže s podelitve Prešernovih nagrad.

Danila Hradil Kuplen, Jana Vidic, Petra Kovič