Foto: Bobo

Peter Prevc je na nedeljski ekipni tekmi v smučarskih skokih v Oberstdorfu pristal pri rekordni daljavi in se pri tem poškodoval. Do konca sezone po vsej verjetnosti v svetovnem pokalu ne bo več skakal.

Vse to zato, ker je na tekmi, na kateri je slovenska postava prvič v zgodovini premagala vso konkurenco, skočil predobro. Letalnica v Oberstdorfu je bila za takratne razmere in za tako dobro izveden skok preprosto premajhna.

To je ena tistih nelogičnih stvari, ki so pri športu vsakdanje. Kot na primer to, da majhne reprezentance premagujejo velike, da se revnejši izkažejo za boljše od bogatih itd.

Nelogično je tudi, da skakalci, ki so v preteklih letih dosegali najdaljše polete, zmagovali na letalnicah in so lastniki neuradnih svetovnih rekordov niso nikoli osvojili naslova svetovnega prvaka v poletih.

Peter Prevc ne spada mednje, njegov stil skakanja je drugačen. Priložnost za vrhunski dosežek v Vikersundu je splavala po vodi. A za devetnajstletnika bo priložnosti še precej.

Vsi skupaj pa lahko le upamo, da bodo na prenovljeni, sedaj na jvečji letalnici na svetu, letos vseeno na vrhu izraziti letalci in med njimi tudi Robert Kranjec.

Boštjan Reberšak