Z novo ploščo »Come to me« zasedbe Vasko Atanasovski Trio je bil gost zadnje  februarske oddaje vodja tria, skladatelj, saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski.

Eden najustvarjalnejših slovenskih skladateljev in glasbenikov se od leta 1997 posveča predvsem svojemu avtorskemu delu. Je ustanovitelj ali soustanovitelj številnih glasbenih zasedb.

Je skladatelj del za komorne, orkestralne in zborovske sestave ter za lutkovne, plesne in gledališke predstave. Vodi različne zasedbe, sodeluje z domačimi in tujimi ustvarjalci ter nastopa tako na domačih kot tujih koncertnih in festivalskih prizoriščih.

Svoje vizije in znanje pa je do zdaj delil in širil z umetniki najrazličnejših profilov. Za seboj ima že celo vrsto avtorskih projektov, s katerimi raziskuje zmeraj nove koncepte komunikacije, estetike in ustvarjanja.

Izdal je več albumov, ki se vsi brez izjeme uvrščajo na domači glasbeni piedestal: »Akupunktura« (V.A. 2001), »Vročinska roža« (Extraplatte Wien 2002), »Suite de passion« (Goga 2003), »Tanatos Eros« (Goga 2005), Altdorf Live (V.A. 2006) in »Attic Dance« (JBR 2007) z AGL Triom,  »V živo iz Stare elektrarne« (Celinka 2008) in »Bohemia«  (V.A. 2009).

»Come to me«  je deseti avtorski projekt, ki ga je Vasko Atanasovski posnel z zasedbo tria, v katerem sta z njim še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter akademsko izobraženi kitarist Dejan Lapanja.

V avtorski glasbi se prepletajo jazz, rock in ljudske glasbe s pečatom Slovenije – okolja, v katerem živi in ustvarja – in kjer, kot pravi, se prepletata zahodni in vzhodni svet. Besedila, v angleščini in srbohrvaščini, so po večini ljubezenska, navdihujejo pa s humorjem in izvirnimi, duhovitimi metaforami. Prvič v svoji karieri jih odpoje Vasko Atanasovski.

Ploščo »Come to me«, na kateri je deset avtorskih skladb, je izdala Založba Celinka.

Koncertna predstavitev bo  v četrtek, 1. marca 2012, ob 21.30 v Gala Hali AKC-ja Metelkova mesto v Ljubljani.

Radijska predstavitev nove plošče »Come to me« zasedbe Vasko Atanasovski Trio  –  je bila 29.02.’12 v oddaji Na piedestal na Valu 202.

Jolanda Fele