Ime tedna je postal Tomo Križnar, avtor dokumentarnega filma Oči in ušesa boga.

Film je nastajal od aprila, pomemben del ekipe pa sta bili še Maja Weiss in Svetlana Dramlič. Avtorji niso bili povsem prepričani ali bo v javnosti sploh deležen kakšne pozornosti. Resnica namreč boli, razlaga Križnar:

Ali bodo ljudje želeli vedeti, da sta naš luksus in udobje odvisna od smrti najbolj nedolžnih otrok, žena in starcev na drugem koncu sveta, kjer so naftna polja?

Odziv gledalcev v Mariboru je bil dober, a Križnar to pripisuje razgledanemu občinstvu, ki je s svetovnimi problemi seznanjeno bistveno bolje kot obiskovalci kinematografov, ki iščejo zabavo.

Tomo Križnar: “Pridite pogledat ta film. Prosim, ne bojte se ga!" Oči in ušesa boga.

— Val 202 (@Val202) February 20, 2012

Križnar zato javno poziva: “Pridite pogledat ta film. Prosim, ne bojte se ga!"  Opozarja, da se nesolidarnost, sebična zagledanost vase, oholost in nadustost hitro širijo tudi po Evropi in da to niso vrednote, s katerimi smo preživeli zadnih 2000 let.

sistem videonadzora deluje...ekipa iz nubskih gora sporoča, da se je število napadov zmanjšalo!!!

— Tomo Križnar (@tomokriznar) July 21, 2011


Preostala kandidata sta bila:

Matej Leskovšek, fotograf, ki je za serijo osmih črno-belih portretov prejel letošnjo tretjo nagrado Emzina za avtorsko fotografijo, s Titovim skrivnim nuklearnim bunkerjem pa je žirijo prepričal še z najboljšo reportažno fotografijo.

Danijel Spasojević, ki je z iskanjem primernega stanovanja v Ljubljani opozoril, da sistem socialne pomoči invalidom odvisnim od pomoči drugih, ne omogoča enakih možnosti za polno vključitev in sodelovanje v družbi.