Samir Handanović je novo ime tedna na Valu 202. Za italijanske nogometaše, trenerje, sodnike in novinarje je dovolj prepričljiv, da so ga izbrali za najboljšega nogometnega vratarja Italije v letu 2011.

Slovenski reprezentančni vratar in član italijanskega prvoligaša Udineseja sicer ostaja skromen in pravi, da "preveč pohval ni dobro za samo psiho"

Vratarji ponavadi ne prejmejo vedno pohval, ki si jih zaslužijo. Veliko bolje so cenjeni strelci golov. Vratarji so tako posebna vrsta in tisti, ki niso bili 'na golu' nas težko razumejo, pravi Handanović, ki se na kritike ne ozira:

"Pomembno je le, kaj mislim sam in kaj mi svetujejo ljudje, ki jih spoštujem."

Kako pa poiskati spoštovanja vredne ljudi: "Kakor moraš imeti občutek za prostor, moraš imeti občutek za ljudi," še dodaja Samir Handanović, novo ime tedna na Valu 202.

Samir #Handanovic = Ime tedna @Val202: zasluženo. "Enajstmetrovka ni moja specialnost, to mislijo drugi." #nogomet

— Luka Maselj (@LukaMaselj) January 30, 2012

 

Tudi jaz sem glasoval za HANDATA na Ime tedna na @val202

— Mitja Kravanja (@MitjaKravanja) January 30, 2012

 

Preostala kandidata sta bila:

Mirko Cuderman, muzikolog in zborovodja, ki je za neizbrisen pečat na področju zborovske glasbe v slovenski glasbeni poustvarjalnosti, prejel zlato plaketo za življenjsko delo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Rudi Vouk, odvetnik, ki je za pokončno držo in dosledno dejavno skrb za pravice koroških Slovencev v politiki, šolstvu, kulturi in gospodarstvu, v Celovcu prejel letošnjo Tischlerjevo nagrado.