The Walkabouts so nesporni prvaki novodobnega, alternativnega ameriškega countryja. Zbrali so se leta 1983 v Seattlu v ameriški zvezni državi Washington.

V osemdesetih so bili varovanci slovite založbe Sub Pop, zibelke grunga.

To jih je seveda zaznamovalo, a so hkrati zelo odstopali od prevladujočega grungerskega vzorca. Ter ga že v prvi polovici devetdesetih dokončno prerasli.

The Walkabouts so postali institucija, svetilnik na enem od vrhov žanra, ki mu pravimo americana, četudi ta oznaka ne pove veliko. Pa nič hudega, saj ime The Walkabouts pove več kot dovolj. Pred tedni so po dolgih šestih letih izdali petnajsti studijski album “Travels In The Dustland”. In krenili na turnejo, ki so jo začeli v rodnem Seattlu, nadaljevali bodo v Nemčiji in v Avstriji, v ponedeljek 16.1.2012 pa pridejo v ljubljanski Kino Šiška.

V živo na Valu 202 ob 17:00

In Telstar na Valu 202 ponosno oznanja, da se bodo člani Walkabouts pred večernim koncertom oglasili v studiu. Ne le na pogovor, temveč bodo tudi zaigrali v živo!

Pričakujemo lahko Carlo Torgerson, takorekoč že Ljubljančana Chrisa Eckmana in verjetno še koga – ter vsaj dve akustični izvedbi skladb z nove plošče. Kam na ponedeljkov popoldanski sprehod, je torej jasno: z The Walkabouts na planet Telstar. Tokrat izjemoma ob 17h.

Jure Longyka