Slovenska rokometna reprezentanca je nastope na evropskem prvenstvu zaključila s težkim porazom proti Makedoniji in končnim 6. mestom, a olimpijske sanje po uvrstitvi Srbije v finale živijo dalje. Če bi gostitelji prvenstva v beograjskem finalu namreč ugnali Dance, bi si varovanci Borisa Deniča priborili mesto na kvalifikacijskem turnirju v Španiji.

Srbsko reprezentanco, ki je na pragu največjega uspeha v zgodovini, bo ob 17:00 proti Dancem bodrila 20.000 glava množica v beograjski areni. Moštvi sta se že srečali v skupinskem delu, tedaj so bili boljši gostitelji s 24:22. Slovenski selektor Boris Denič pa pravi, da za domačine kljub temu, da bodo igrali tudi za Slovenijo, ne bo navijal.

Mlada slovenska rokometna izbrana vrsta je prekoračila pričakovanja, malo jim je zmanjkalo za več odmevnih skalpov. Sreča pa jih je popeljala v boj za sam vrh rokometa stare celine, v katerem Slovenije ni bilo že kar dolgo. Črto je pod prvenstvo na prizorišču s sogovorniki iz naše reprezentance potegnil Uroš Volk.

Uroš Volk