Ime tedna je postal Nejc Gazvoda, režiser in scenarist filma Izlet, nizkoproračunskega prvenca posnetega z digitalnih fotoaparatom. Po uspešni udeležbi na številnih mednarodnih  festivalih so film začeli predvajati tudi v slovenskih kinematografih.

In Nejc Gazvoda, kljub številnim težavam, ki pestijo slovensko kulturo, stopa naprej.  Pripravlja se na snemanje novega ljubezenskega filma. Zgodba o ljubezni med tujko in Slovencem se bo odvijala v Ljubljani, snemanje pa se bo začelo ob koncu letošnjega poletja.

Preostala kandidata sta bila:

Igor Drstvenšek s Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, zmagovalec letošnjega izbora Naj raziskovalec po izboru gospodarstva – plod tega sodelovanja so med drugim lobanjski vsadki iz titana, ki jih je mogoče izdelati po meri pacienta (SMS: ključna beseda VAL2 na 1919)

Jože Preskar, nedavno upokojeni načelnik upravne enote Novo mesto in najbolj zaslužen, da so za učinkovitost in prijaznost prejeli  priznanje za posebne dosežke na področju poslovne odličnosti, ki ga podeljuje Urad RS za meroslovje  (SMS: ključna beseda VAL3 na 1919)

Žal trenutno ni ni na voljo anket.

Jernej Verbič