Drobnega fantiča s Primorske je komaj dveletnega,  skupaj s še mlajšim bratcem, zapustila mamica. Takrat je oče  že vedel,  da se ne bo spopadal zgolj s samohranilstvom, pač pa s sinovo  izredno hudo boleznijo. Zdravniki so mu napovedovali le nekaj let življenja, a  se je po  presaditvi jeter fantkovo zdravje precej popravilo.

Kljub temu vse do vstopa v šolo  zaradi  pogostega bivanja v bolnišnici in strahu pred okužbami skorajda ni imel stika z vrstniki. Njegov svet so bili oče, bratec, babica in dedek, slednja sta vsestransko pomagala, da je oče sploh lahko obdržal službo. Letos se je vse sesulo: najprej  babičina huda bolezen in  nato dedkova nenadna smrt …

Ker je  bil prisiljen s fantkom več ostajati doma in po bolnišnicah, je oče pred meseci izgubil službo.  Dolgovom, ki so  se  nakopičili skozi leta za to, da so malemu bolniku lahko omogočili  znosno in zdravo življenje, so se pridružili novi, tisti za golo preživetje. Najhujši udarec je čakal na jesen. Kmalu po tako želenem vstopu v šolo so fantku odkrili limfom,  svoj sedmi rojstni dan je preživel v bolnišnici na kemoterapiji.  Sredstva, ki jih bo za fantka in njegovo družino doniral Bauhaus, bodo vsaj nekoliko omilila finančno stisko, da bosta oče in sin najpomembnejšo bitko lahko bojevala  skupaj.

S pomočjo humanitarne akcije Vala 202 in Bauhausa bomo družino obdarili z denarno pomočjo v višini 5.000 evrov. Če želite družini v stiski pomagati tudi vi, lahko sredstva nakažene na račun:

Zveza prijateljev mladine Moste Polje
Proletarska 1
1000 Ljubljana

TRR:  330000001303865  sklic 349

Lahko pa stopite v stik neposredno z očetom, tako da mu pišete na mail:  m.dodic73@gmail.com ali ga pokličete na mobilni telefon: 041 989 615.

Posnetek zgodbe kmalu …