Športni novinar Franci Pavšer in košarkar Goran Jagodnik – Jagoda sta tokrat gostovala v oddaji Razmerja. Poškodovani Jagodnik si je, kot po navadi, z veseljem utrgal čas za sodelovanje z nami in pristal na odprt pogovor. V odnosu novinar in košarkar se odpira nešteto vprašanj, ki se dotikajo tako stroke kot intime.
So novinarji navadno prijatelji s športniki, o katerih poročajo? Je dobro, da so? Je v Sloveniji kaj drugače, saj nimamo veliko profesionalnih športnikov? Franci poudarja, da vedno govori tako kot je prav, torej strokovno. Kaj bi bilo, se sprašuje, če bi zaradi poznavanja ljudi o njih govoril le lepo? Potem lahko kar pozabi na novinarstvo in njegove zakonitosti.

Z Jagodo sta se bolje spoznala lani, ko je bil ta kapetan Uniona Olimpije in sta se imela priložnost več pogovarjati. Med njima problemov ni. Vsekakor pa obstajajo tudi očitki, ki letijo na Francija z različnih strani, ker naj ne bi pisal tako kot drugi mislijo, da je prav. To se novinarjem seveda dogaja. Kako se jih ubrani? Kaj si misli o njih? In kakšne so izkušnje Jagode, ki je igral po mnogih evropskih prestolnicah in se srečeval z novinarjih različnih mentalitet? Izdal nam je, da se tudi znotraj ekipe pogovarjajo o delu, ki ga opravljajo novinarji.

Ko je Peter Vilfan iz silne evforije padel s stola, se je novica hitro razširila izven meja matične tv hiše. Pa je košarkarjem všeč, če slišijo navdušene novinarje? Seveda! Še več o zanimivem in vse prej kot enostavnem odnosu med novinarjem in športnikov si poslušajte v Razmerjih.

Taja Zuccato