Manipulacija: Kučan je realna opcija

Gregor Virant pred težko odločitvijo. (Foto: Bobo)

Gregor Virant je v oddaji Manipulacija na Valu 202 iskreno povedal, da se novonastali politični trojček vse bolj nagiba k temu, da za novega slovenskega mandatarja predlaga kar Milana Kučana!

“Mogoče razmišljamo naivno, ampak to je dobro za Slovenijo,” je prepričan Virant, prvak sredinske liste in poglavar prvih sredinskih trojčkov v slovenski zgodovini .

“V riti!” je na vprašanje, kako daleč so koalicijska pogajanja, odgovoril dr. Gregor Virant. Novopečeni predsednik DZ in prvak najmanjšega trojčka v zgodovini slovenskega parlamentarizma, je gostoval v jutranji rubriki Manipulacija. Brez dlake na jeziku je povedal, da jih čaka še težak posel. “Ta velika dva, Janković in Janša, to sta riti!”

Virant je v nadaljevanju ekskluzivno povedal, da se zdaj kot realna opcija za mandatarja ponuja celo Milan Kučan. “To je realna opcija,” je presenetil Virant.

 • MM

  Ok to je verjetno neokusna šala?

 • DK

  to pa ne verjamem, da je to izjavil…

  • DK

   a pardon…sem šele potem poslušal posnetek :)

 • SVARUNKA

  PROTIZAKONITA IN PROTIUSTAVNA IZJAVA PREDSEDNIKA DRŽAVE DANILA TURKA – DIREKTEN NAPAD NA USTAVNOST IN ZAKONITOST REPUBLIKE SLOVENIJE IN IZPODKOPAVANJE NJENEGA PRAVNEGA SISTEMA IN TEMELJEV DRŽAVE
  Izjava Danila Turka v medijih danes, dne 25.1.2012 dokazuje, protiustavno in protizakonito delovanje predsednika ter zavzemanje za protiustavnost in protizakonitost. Pravnomočni obtožni predlog in pravnomočna obtožnica sama po sebi ne pomenita še prav ničesar. Šteje se, da je kriv, kdor je obsojen na zakonitem in nepristranskem sodišču s pravnomočno sodno odločbo. Dokler sodba ni pravnomočna, se šteje za nedolžnega vsak, tudi tisti, proti kateremu poteka predkazenski ali kazenski postopek, kar navaja in zagotavlja Ustava RS.
  Zato je t.i. “kazenski” postopek, ki poteka proti g. Janezu Janši brezpredmeten, saj se gospod Janša šteje za nedolžnega. Pa tudi sicer je postopek montiran in gre v bistvu za za konstrukt s strani starih struktur s Kučanom na čelu, ki je mimogrede, obtožen VELEIZDAJE, zadeva pa se nahaja na tožilstvu.
  Očitno je, da ravna predsednik države samovoljno in da svojo izjavo eklatantno krši ustavo, ko izjavlja, da g. Janez Janša ne bi smel kandidirati za mandatarja.
  Takšna izjava v resnici pomeni direkten napad na ustavnost in zakonitost Republike Slovenije in izpodkopavanje njenega pravnega sistema in temeljev države ter eklatantno kršitev ustavnosti in zakonitosti s strani predsednika države Danila Turka.
  Tudi 27. člen Ustave RS, govori o domnevi nedolžnosti.
  27. člen Ustave RS:
  (domneva nedolžnosti)Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda niugotovljena s pravnomočno sodbo.
  Torej, g. Turk in vaše stare strukture, kje so vaše človekove pravice, o katerih so vas polna usta?