Vir: Rtvslo.si

Koprski rokometaši so v rokometni ligi prvakov visoko zmagali v Sankt-Peterburgu, od ruskih podprvakov so bili boljši s 35:26. Rokomet ob Baltskem morju ni na takem nivoju kot košarka, kjer sta to sezono vpletena tudi Jure Zdovc in Miha Zupan, vseeno pa uspeh Kopra zato ni nič manjši.

Sankt-Peterburgu pravijo tudi vzhodne Benetke, saj je prav tako nastal na ustju reke, mesto pa je prepredeno s kanali. Rokomet na tem koncu Evrope nima prave tradicije, v vodstvu peterburškega kluba pa si želijo to spremeniti.

Težko delo jih čaka že na domačih tleh, saj imajo v Čehovskih medvedih močno konkurenco. Kar 12 članov državnih prvakov je na primer zastopalo Rusijo na lanskem evropskem prvenstvu.

S košarko in nogometom je v nekdanji prestolnici Rusije precej drugače. Nogometni klub Zenit je v zadnjih letih dvakrat osvojil domače prvenstvo in zmagal tudi v pokalu UEFA. Košarkarji Spartaka pa tekmujejo v evropskem pokalu, kjer so v 1. krogu nadigrali Cedevito.

A v koprski skupini so se na severu opekli tako Romuni kot Makedonci. Zato so si z zmago igralci z Obale odprli vrata v drugi krog, dosegljivo pa je tudi drugo mesto, ki prinaša lažje nasprotnike v izločilnih bojih.

Rajko Dolinšek