Tako Marko Mandić, dramski in filmski igralec, ki tudi zunaj matične ljubljanske SNG Drame ustvarja številne odmevne vloge. Tudi "kontroverzne".

"Pri mojem prvem slačenju, ki seveda ni bilo neproblematično, so na oder priletele ženske spodnje hlačke, v tekstu je pač pisalo, da lik iz ljubezni, pozimi preplava morje, gol seveda, do svoje ljubezni, a naj jaz potem pridem tam v nekih capah gor? Sem se pač slekel."

V eni od zadnjih predstav, kjer je Mandić onaniral, so izhajali iz vprašanja, ali se lahko z vstopom na oder pojavi impotenca?

"Z vstopom na oder si namreč želiš, da pride do iskrenih, globinskih tonov, ki pridejo iz vsega tebe, a na odru to pretvoriš v umetniško obliko, kar je sicer logično, ampak včasih si želiš, da bi to povedal tako, kot sicer v življenju, bolj direktno. In to je skriti jaz, ki ga igralci, ne vem zakaj, pustimo za zaveso in preidemo na pol potentni med vas, igralce. Po sedmih predstavah je bila moja akcija celo uspešna."

Reakcije na predstavo so bile dobre, pravi Mandić - eni gledajo proč, drugim se poteza zdi hrabra, nekateri pa zdržijo in "gledajo tega kretena do konca"

Danila Hradil Kuplen