Foto: Bobo

Tretja tekma evroligaške sezone je bila za košarkarje Olimpije zelo pomembna. Nalogo so opravili in po dveh visokih porazih prvič zmagali. Poljski Prokom so premagali z 80:72. Trener Sašo Filipovski se je na tiskovni konferenci po tekmi zahvalil navijačem.

Prve besede Filipovskega so bile: Čestitam mojim fantom za srčnost in borbenost. Predvsem pa bi se zahvalil (navijaški skupini, op.a.) Green Dragons, ki so danes prišli v velikem številu. To zmago posvečam njim, ki so navijali 40 minut. Zadovoljen sem s pristopom in načinom igre. Tudi v napadu smo igrali zelo pametno. Čaka nas še veliko dela, a je to dobra vzpodbuda.

Ob tem je treba povedati, da so organizirani ljubljanski navijači tokrat prvič sedeli v spodnji etaži stožiške dvorani. Lani so vse tekme spremljali z balkona, sredino vzdušje na tekmi evrolige pa je znova dokazalo, da je prostor ob igrišču zanje veliko bolj primeren.

Olimpijin strateg je odgovoril tudi na vprašanje o čustvenem spremljanju dvoboja, saj je v prvem polčasu svoje varovance glasno spodbujal s klopi: Ponavadi poskušam energijo prenesti na teren. Nisem trener, ki bi lahko mirno – s prekrižanimi nogami – spremljal, kako se moj igralec meče za žogo. Tudi jaz igram obrambo ob liniji. Emocije so pomembne, brez njih ne dosežeš nič. Jih je pa treba kontrolirati, sicer te lahko zrušijo.

Preostalim izjavam in komentarjem po Olimpijini zmagi lahko prisluhnete v prispevku Borisa Ličofa in Mateja Hrastarja.

Boris Ličof, Matej Hrastar