Foto: Bobo

V torek je v ljubljanski dvorani Stožice gostoval turški Galatasaray, ki se je v elitno tekmovanje prebil skozi kvalifikacije. Z zmago 79:70 so Turki naredili velik korak proti uvrstitvi v drugi del tekmovanja. S porazom je korak v nasprotno smer storila Olimpija.

Olimpija je tekmo izgubila, ker so Turki našli odgovor na vsako njeno orožje, po drugi strani pa si Ljubljančani tudi sami niso najbolj pomagali. Izgubili so preveč žog in zgrešili preveč metov. Od samega začetka so imeli težave pri obrambi, dovolili gostom, da so povedli z 9:0 in do konca tekme, so jih gledali v hrbet.

Zeleno-bela zasedba se je nekajkrat približala nasprotnikom, najbolj opazno ob koncu tretje četrtine, ko je razlika padla na eno samo točko. A v odločilnih trenutkih v ljubljanskih vrstah ni bilo junaka, ki bi moštvo popeljal do zmage.

Sašo Filipovski je povedal, da je šlo v zadnjih minutah marsikaj narobe: “Pomembna žoga, stranski avt, Salin podaja žogo v roke Lakoviču. Ratko Varda, s četrto osebno napako, in Sasu Salin sta bila strelsko nerazpoložena. “

Ker v napadu ni steklo niti najboljšemu strelcu Greenu, je bila pot do zmage zaprta. Strelsko je bil najbolje razpoložen Aleksandar Čapin – pet trojk ga je pripeljalo do izkupička petnajst točk. Damir Markota, ki je kljub poškodbi igral, je povedal: “Imeli smo svoje priložnosti, pa jih nismo izkoristili. Če ne izkoristiš treh zaporednih napadov za vodstvo, ne boš dobil nobene tekme. Pride tak dan.

Za večne optimiste le še tale podatek. V evroligi Olimpija še nikoli ni zmagala na turških tleh. Decembra bo v Carigradu lovila devet točk, ki jih je izgubila na domačih tleh.

Franci Pavšer