24-letni Nemec Sebastien Vettel je že drugič svetovni prvak v formuli 1. Na VN Japonske je sicer moral iz rok izpustiti zmago, se zadovoljiti s tretjim mestom, toda letošnji prepričljivo osvojeni naslov tekmecem lahko vliva strah v kosti in jim obeta sušna leta, saj Vettel tudi čez desetletje še vedno ne bo veteran v formuli 1.

Najbolj napet trenutek dirke v Suzuki je bil povsem na začetku – že pred prvim zavojem je Vettel dokaj agresivno na travo potisnil Jensna Buttna v McLarnu in se za las izognil kazni. A čeprav Nemcu ni bilo treba kazensko v bokse, se mu dan ni iztekel popolno, saj se naslova ni veselil na najvišji stopničk.

Angleži imajo sicer radi športe na travi, a Button vseeno ni bil navdušen, ko je z dvema kolesoma vozil po zelenici ob asfaltu.

Nekaj čustvenega naboja se je po drugem zaporednem naslovu svetovnega prvaka iz Vettlove duše vendarle sprostilo, vsemu temu lahko prisluhnete v prispevku z izjavami in posnetki po dirki. Letos sicer po osvojenem naslovu ni bilo nobenega vriskanja in petja pesmi “We are the champions” v lanskem slogu.

Prisluhnete lahko tudi komentarjema Mirana Ališiča in Nika Miheliča.

Komentar Nika Miheliča po VN Japonske na Valu 202 (mp3)

Do konca sezone bodo še štiri dirke – v Južni Koreji, Indiji, Abu Dhabiju in Braziliji. Morda kdo misli, da bodo naslednje dirke nezanimive, vendar se je letos v formuli 1 razplamtelo že toliko dirkaških in verbalnih dvobojev, da nam akterji prvenstva zagotovo do konca sezone pripravljajo še kaj. Vnovič bodo dirkali že čez teden dni v Južni Koreji.

Igor Tominec