Foto: Bobo

Prva dva niza odbojkarskega dvoboja ACH Volley in Budvanske rivijere v ligi prvakov nista bila po okusu 5000 navijačev v Stožicah. Državni prvaki so neprepričljivo igro iz Francije prenesli tudi v domačo dvorano. Po dveh izgubljenih nizih je ljubiteljem odbojke na oči že padala črnina. Nato pa se je zgodilo…

Trener Igor Kolakovič je v igro poslal mladega podajalca Gregorja Ropreta in tekma se je povsem zasukala. Tretji niz so novopečeni Ljubljančani dobili s 25-18, v četrtem pa so Črnogorce povsem razorožili. Na semaforju se je pokazal rezultat 25-10. Po podajah Ropreta se je razigral še Alen Šket in jih zanesljivo pretvarjal v točke za svoje moštvo. Ob koncu jih je zbral 30, slovenski predstavniki pa so 5. niz dobili s 15-12 in prišli do težko prigarane zmage.

Igor Kolakovič je po tekmi, v kateri je z eno potezo premagal svojega kolega Veselina Vukoviča, povedal: “Na začetku si nismo bili podobni. Bili smo nepotrpežljivi, delovali smo celo panično. K sreči smo imeli na klopi Gregorja Ropreta. Morda sem ga celo prepozno poslal v igro. Fant je razigral celotno ekipo in v vseh pogledih nadomestil Vinčiča (Dejana, op.a.). Dejstvo je, da smo zmagali in da je Slovenija videla, da ima izvrstnega mladega podajalca”.

Tudi slovenski selektor na klopi črnogorske ekipe se ni izognil izvrstni predstavi mladega Ropreta: “Nasproti so nam stali odlični igralci ACH z izvrstnim Šketom in sijajnim Ropretom, ki je več kot odlično zamenjal Vinčiča. Težko bi rekel, da ga ne poznam, saj sem z obema preživel enako časa, dejstvo pa je, da je Vinčič – če je popolnoma zdrav – med najboljšimi na svojem igralnem mestu. Ropret pa je tokrat igral mirno in domiselno.”

Odbojkarji ACH Volley bodo po tej zmagi obžalovali le eno stvar. Dva izgubljena niza, ki bi jim prišla zelo prav v boju za drugo mesto v skupini in napredovanje v drugi del tekmovanja.

Anja Hlača Ferjančič