Ali so mestni redarji v Ljubljani zares z neupravičeno visokim zneskom oglobili poslušalko zaradi nepravilnega parkiranja? Sprašujemo se, ali je razsvetljava v Ljubljani pretirana in preveč potratna ter preverjamo, kdaj bodo uredili preostanek vodotoka Cornovec na poplavno ogroženem območju Rakove Jelše.

Ali so mestni redarji v Ljubljani res neupravičeno oglobili poslušalko zaradi nepravilnega parkiranja?

V MOL Ljubljana so razmišljali o tem, da bi z odlokom zvišali kazni za voznike, ki bi parkirali, ne da bi plačali parkirnino, na 200 evrov, a so po posvetovanju s pravniki to zamisel opustili. Naša poslušalka pa zatrjuje, da so jo mestni redarji zaradi napačnega parkiranja vseeno oglobili za 200 evrov, oziroma za 100, ker je globo plačala takoj.

Kdaj bodo uredili preostanek vodotoka Cornovec na poplavno ogroženem območju Rakove Jelše?

Kdaj bodo uredili preostanek vodotoka Cornovec, v katerega se iztekajo meteorne in fekalne vode na poplavno ogroženem območju Rakove Jelše? Krajani se po lanskih poplavah bojijo vsake napovedi večjih padavin, a razen obljub jim ni uspelo doseči ničesar. Kdo je sploh odgovoren za vzdrževanje vodotoka in na kaj čakajo pristojne službe?

Ali je razsvetljava v Ljubljani pretirana in preveč potratna

Naša poslušalka je prepričana, da so tako mestno središče kot obrobje Ljubljane ter vpadnice v mesto preveč osvetljeni, sploh, če obseg javne razsvetljave v našem  glavnem mestu primerjamo z mesti v tujini. Temu pritrjujejo člani društva Temno nebo , kjer mestnim oblastem očitajo pretirano razsipnost pri javni razsvetljavi. Nasprotno pa menijo v podjetju  Javna razsvetljava d.d., kjer skrbijo za osvetljenost ulic in cest prestolnice in trdijo, da je so ulice osvetljene racionalno in  v skladu z uveljavljenimi standardi ter predpisi.


Simona Habič