S prvencem »Tit« bo gostja prve novembrske oddaje Na piedestal skupina Cynicism Management.

Cynicism Management je domislica peščice glasbenikov, ki so proti koncu leta 2008 začeli snovati načrt o eksperimentalnem »spletnem literarnem musicalu v nadaljevanjih«.

Ta naj bi se postopno razvil v nekakšen roman, posvečen epskim zgodbam o skupini, imenovani Cynicism Management. Blog pa bi vseboval tudi izvirne posnetke pesmi te namišljene skupine.

Ker so se tega načrta lotili ljudje, ki so v svojem jedru glasbeniki, so pred literarnim eksperimentom dali prednost glasbi. Pred zaključkom spletnega romana se je izoblikovala zasedba, ki je že začela nastopati v živo. To ni bil del prvotne »strategije«.

Maja 2011 so člani skupine Cynicism Management izdali svojo prvo ploščo z naslovom »Tit«, septembra sta sledili še digitalna izdaja in distribucija (pri založbi AMAdea Music).

Člani skupine Cynicism Management so: Monika Fritz (vokal), Andrej Babič (kitara), Enej Demirović (kitara), Samo Pečar (bas), Borut Praper (bobni), Aljoša Mislej (tonski tehnik, laptop).

Nekatere izmed dvanajstih avtorskih skladb s prvenca »Tit« boste slišali med pogovorom s članoma skupine Cynism Management v oddaji Na piedestal – v sredo, 2. novembra 2011, ob 22.30 na Valu 202.

Jolanda Fele