Ponedeljek je dan za ime tedna, zato smo vam tudi danes predstavili 5 kandidatov, ki so po našem in vašem mnenju najbolj zaznamovali pretekli teden.

Kandidatka za ime tedna je bila tudi Tanja Sonc, 19 letna violinistka, ki je na prestižnem mednarodnem tekmovanju Johannes Brahms v Pörtschachu ob Vrbskem jezeru v Avstriji, postala absolutna zmagovalka.

In absolutna zmagovalka je postala tudi po današnjem glasovanju za Ime tedna Vala 202. Z njo je ob 12-ih govoril Miha Švalj.

Vrhunska violinistka je povedala, da je bilo tekmovanje Johannes Brahms v Pörtschachu sicer veliko, tekmovalo je namreč 114 violinistov iz 24 držav Evrope, Severne Amerike, Azije, vendar obstajajo tudi večja tekmovanja. Tanja Sonc pravi, da je premagala konkurenco, ker je šla v Avstrijo po nove izkušnje, in ne po zmago. Verjame, da je zmagala prav zaradi te sproščenosti in tudi zaradi dejstva, da vedno igra, kar čuti, in se ne obremenjuje z morebitnimi napakami. 19 – letna violinistka, ki je začela z glasbo s petimi leti in zdaj študira na Akademiji za glasbo, je poleg zmage na tekmovanju Johannes Brahms osvojila že 21 nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Kdo bo zaznamoval prihodnji teden pa nam lahko pomagate izbrati tudi vi. Do petka opoldne pričakujemo vaše predloge s kratko utemeljitvijo na imetedna@rtvslo.si ali na telefonskem odzivniku  01/475 2008 in morda bo prav vaš izbranec postal novo Ime tedna.

Ostali kandidati so bili:

Vlado Ilievski, makedonski košarkar s slovenskim potnim listom, ki je s svojo ekipo poskrbel za najprijetnejše presenečenje letošnjega košarkarskega EP v Litvi.

Staša Tome, ki ji je s pomočjo strokovnjakov na ogled uspelo postaviti okostje brazdastega kita, največjega eksponata v zgodovini Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Matjaž Hanžek, sopredsedujoči Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije, kjer ne skrivajo političnih ambicij, z delovanjem pa obljubljajo pomoč pri uvajanju sprememb v obstoječi politiki in družbi.

Eva Marn, direktorica IRD Slovenija in vodja projekta »slovenske« šole na Haitiju.

 

Za koga ste lahko glasovali?

Tanja Sonc, 19 letna violinistka, ki je na prestižnem mednarodnem tekmovanju Johannes Brahms v Pörtschachu ob Vrbskem jezeru v Avstriji, postala absolutna zmagovalka.

Vlado Ilievski, makedonski košarkar s slovenskim potnim listom, ki je s svojo ekipo poskrbel za najprijetnejše presenečenje letošnjega košarkarskega EP v Litvi.

Staša Tome, vodja razstavnega projekta Skrivnostna smrt mlade Leonore, ki ji je s pomočjo strokovnjakov na ogled uspelo postaviti okostje brazdastega kita, največjega eksponata v zgodovini Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Matjaž Hanžek, sopredsedujoči Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije kjer ne skrivajo političnih ambicij, z delovanjem pa obljubljajo pomoč pri uvajanju sprememb v obstoječi politiki in družbi.

Eva Marn, direktorica IRD Slovenija in vodja projekta »slovenske« šole na Haitiju. S pomočjo vlade in nevladnih organizacij ji je uspelo zagotoviti sredstva za izgradnjo šole v predmestju Port-au-Princa kjer se bo učilo več kot 200 otrok.

Boris Žgajnar