Foto: Wikipedia

Ime tedna je postal Borut Pahor, premier v odhodu, ki je z odločitvijo za glasovanje o vladni zaupnici prispeval h koncu politične agonije.

V pogovoru z Danilo Hradil Kuplen je na vprašanje, ali so bili dnevi pred in po izglasovanju nezaupnice vladi zanj grenki, odgovoril: "Težko je to verjeti, ker malo ljudi pozna moje zasebno življenje, ampak res je, da zaradi številnih problemov, s katerimi se sooča predsednik vlade, ni lahko preživeti dneva. Vendar pa vam moram reči, da lahko spim kot dojenček."

Izbirali ste lahko še med naslednjimi štirimi kandidati:

Miklavž Komelj, literat, ki je za esejistično zbirko z naslovom Nujnost poezije prejel letošnjo nagrado Sklada Marjana Rožanca.

Ljubo Struna, filmar, ki bo za izjemni ustvarjalni prispevek k filmski produkciji, na letošnjem 14. festivalu slovenskega filma dobil nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo.

Irena Glonar, režiserka radijske igre »Koža iz bombaža« (istoimenskega romana Gabriele Babnik), ki je z nominacijo za nagrado v kategoriji radijskih priredb letošnjega mednarodnega festivala Prix Italia, dosegla izjemen uspeh.

Borka Jerman Blažič, vodja projekta za promocijo raziskovalne dejavnosti v Sloveniji v okviru katerega so organizirali Noč raziskovalcev 2011, vseevropskega dogodka, ki je istočasno potekal v 320 evropskih mestih.

Boris Žgajnar