Biserka Marolt Meden,predsednica Ustanove za novo pediatrično kliniko. Na računu ustanove so donatorji vse od leta 1994 zbrali milijon 445.000 tisoč evrov za magnetno resonanco za otroke in v preteklem tednu začeli s postopkom za nabavo aparata.

Damjan Zabovnik, ki je s pomočjo razvojnega oddelka podjetja Pipistrel oblikoval aerodinamično vozilo, s katerim je švicarski kolesar Russo postavil nov svetovni rekord z vozilom na človeški pogon.

Marko Golobič, ki je vodil službo Državne volilne komisije od njenega oblikovanja in skrbel za popolno informiranost državljanov o vseh volilnih in referendumskih postopkih.

Aleš Križnar, direktor Eurobasketa 2013 , zadolžen za organizacijo košarkarskega turnirja reprezentanc nekdanje Jugoslavije, ki je pred letošnjim evropskim prvenstvom dvignil košarkarsko temperaturo v Ljubljani.

Peter Kauzer, skupni zmagovalec kajakaškega svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Svoj primat v svetovnem pokalu je s tretjim mestom potrdil ta konec tedna na zaključni tekmi pokala v Pragi.

Jure Čokl