Ime tedna je Marko Mandić, igralec, ki je na 57. festivalu Splitsko poletje, prejel nagrado judita za vlogo v predstavi Ma and Al. Na festivalu se je - v 43 opernih, baletnih in gledaliških delih - predstavilo več kot 600 umetnikov

Ime tedna je postal Marko Mandič, ki je  je  Danili Hradil Kuplen  povedal, da je Ma Senka Bulič, on pa Al. Ko igra, igra na vse ali nič - z vsako predstavo gre  do konca: 'Meni se zdi, da se je treba potrošit, iti do konca, pa potem videti, ali je ostalo še kaj  za naslednjič,' pravi Mandič, ki je prepričan tudi, da nihče ne bi smel nič v življenju početi z rezervo. Tako namreč  človek en more uživati v tem, kar počne.

V predstavi Ma and Al, ki jo je režiral Ivica Buljan, je zelo pomembno občinstvo, ki ga igralca skušata kar se da aktivno pritegniti v predstavo. Tudi z dotiki, viskijem in rdečim vinom, kar seveda znatno pripore k dionizijskim občutkom gledališča. Predstava je pospremljena z glasbo, izvedeno v živo. Kjerkoli predstava gostuje, k sodelovanju pritegnejo lokalnega kitarista, tako je bilo v Ankari, v New Yorku kot tudi v Ljubljani in Splitu.

Predstava je nastala pod okriljem Mini teatra in ne matične SNG Drame:  'Vsako delo, ki nastane zunaj  tvoje matične institucije, plemeniti tvoje delo v njej,' je ob koncu pogovora povedal Ime tedna Marko Mandič in dodal, da bodo letošnje poletne počitnice sklenili v živalskem vrtu. Z družino namreč načrtujejo prenočevanje v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer se bodo zbujali ob rjovenju zveri in ostalih zvokov živali. 

Drugi  kandidati so bili:

Jernej Sekolec,

ugledni pravni strokovnjak in kandidat za slovenskega člana arbitražnega sodišča, za katerega se zdi prav neverjetno, da nimajo proti njemu nič v nobeni parlamentarni stranki oz. če mu že niso izrekli podpore, mu vsaj nasprotujejo ne.

Klemen Smolej,
skladatelj, ki je za skladbo Mudi se na letošnjem 12. mednarodnem festivalu Jazzinty prejel nagrado jazzon Alpe Adria za najboljšo slovensko skladbo. Letošnje tekmovanje je bilo prvič pripravljeno skupaj s hrvaškimi in avstrijskimi partnerji.

Boštjan Vernik Šetinc,
zagovornik načela enakosti, ki je opozoril na neučinkovitost sistema varstva pred diskriminacijo, zato se zavzema za ukinitev svojega delovnega mesta in ustanovitev neodvisne institucije za varovanje pred diskriminacijo.

Miha Turšič,
eden od snovalcev Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju, posvečenega kulturalizaciji vesolja ter združevanju znanosti in umetnosti, ki je s podpisom namere o sodelovanju z ruskim Inštitutom za zgodovino znanosti in SAZU-jem pridobil pomembna partnerja. 

Miha Švalj