Že se zunaj svita (Jutro na Metelkovi) je bil single, ki je maja napovedoval novi avtorski projekt Leona Matka. 2. junija 2011 je pri KUD-u Franceta Prešerna v Trnovem uradno izšel šesti album Leona Matka  z naslovom »Most«. Pesmi zanj so večinoma nastale ob pomoči saza – tradicionalnega turškega sedemstrunskega glasbila, na katero je Leon naletel pred tremi leti in ga je takoj očaral s svojim zvenom. V njegovo glasbo je prinesel nov veter z Orienta.

Na albumu Most je deset avtorskih pesmi, ki jih je posnel z zasedbo, v kateri ob starih mačkih godejo izvrstni mladi glasbeniki. Avtor ostaja zvest ljubezenski liriki, ob tem pa vedno bolj kritično pogleduje v naš čas, ki ga prežemajo brezmejni pohlep peščice bogatih, splošno pomanjkanje moralnih in človeških vrednot in potrošništvo.

Novi album bo koncertno predstavil tudi na 20-em mednarodnem poletnem festivalu Trnnfest – 27. Julija ob 20.30 na letnem odru KUD-a France Prešeren v Trnovem v Ljubljani.
Teden dni pred koncertom na Trnfestu bomo ploščo »Most« v pogovoru z Leonom Matkom predstavili v oddaji Na piedestal – v sredo, 20. julija, ob 22.30 na Valu 202.
Na internetu:www.rtvslo.si/val202

Jolanda Fele