Slovensko sodstvo je v mesecu, ki je za nami, poskrbelo za še en "precedens" v odnosu države do istospolnih zvez - partnerici biološke matere je dopustilo posvojitev otroka. Aktivno vlogo je v tej zgodbi odigrala doc. dr. Barbara Rajgelj, predavateljica pravnih predmetov na ljubljanski Fakulteti za družbene vede. Poslušalci Vala 202 so jo v ponedeljek skoraj izbrali za ime tedna, kar je bil povod, da smo jo povabili v goste.

Barbara Rajgelj (Foto: Open)

Razlog pa ni le konkretna sodniška odločitev, pač pa tudi zavidjiv življenjepis Barbare Rajgelj. Je namreč tudi podjetnica, gostilničarka, natakarica in organizatorka prireditev v kavarni Open, prvi istospolni skupnosti prijazni kavarni pri nas. Ob vsem tem in predavateljskem delu uspe zbirati tudi "znanstvene točke", ki so za visokošolske učitelje nujno zlo. Do tega, tako kot tudi do marsičesa drugega, ima Barbara Rajgelj izrazito kritično mnenje.

Je Facebook res jota, Twitter pa sushi?

Tudi to je eno od vprašanj,  s katerimi se je, ob znanstveno-pravnih dilemah, ukvarjala Rajgljeva - v okviru debat v rednem programu kavarne Open. In tudi o tem ima svoje mnenje. Naša sogovornica je vedno in povsod za manj besed in več dejanj.

Jernej Verbič