Ime tedna je: Boštjan Kotnik, vodja festivala Igraj se z mano, prvega in edinega festivala v evropskem prostoru, ki spodbuja vključevanje otrok s posebnimi potrebami in že peto leto zapored promovira inkluzivno kulturo.

Preostali kandidati so bili:

Jože Pirjevec, zgodovinar, ki je izsledke tridesetletnega raziskovanja Jugoslavije strnil v knjigi Tito in tovariši, v kateri razkriva številne nove podatke o eni najbolj markantnih in kontraverznih osebnosti 20. stoletja in o njegovih sopotnikih.

Teodor Gozdnikar, sekretar Združenja policistov Slovenije in direktor zavoda 116, ki si prizadeva za vzpostavitev enotne številke 116 000 – telefonske linije za pogrešane otroke. To bi morale po uredbi Evropske komisije vzpostaviti vse države članice EU.

Tomi Dolenc z Arnesa, ki je na vrhunskem tehnološkem srečanju TNC 2011 v Pragi osvojil glavno nagrado na tekmovanju v napovedovanju prihodnosti interneta - v svoji napovedi je izpostavil našo potrebo po druženju, hkrati pa je skeptičen do vse bolj pametnih naprav okoli nas.

Drago Zupan iz civilne iniciative za oživljanje Rimskih Toplic, ki so si vsa dolga leta propadanja aktivno prizadevali za obuditev zdravilišča in kraja, čeprav so se načrti ali obljube zaradi političnih, gospodarskih ali naravnih razlogov večkrat izjalovili.