Jurij Gustinčič, starosta slovenskega novinarstva, dolgoletni dopisnik in še aktivni komentator, ki vsaj enkrat na teden začini teden s pronicljivimi komentarji. Ob njegovi 90 letnici so posneli tudi dokumentarni film 20. stoletje Jurija Gustinčiča.

Matjaž Berger, režiser predstave Hlapci/Komentirana izdaja, ki je na 41. Tednu slovensker drame prejela Šeligovo nagrado strokovne žirije za najboljšo tekmovalno predstavo kot tudi nagrado občinstva.

Aleksander Merlo, direktor postojnske porodnišnice v okviru katere so odprli prvo babiško hišo v Sloveniji, ki urejena po zgledu podobnih v tujini in predstavlja najboljši približek rojstva na domu.

Gregor Strmčnik, vodja Pobude za ustanovitev Občine Ankaran, ki je tako kot številnimi Ankarančani bojkotiral nedeljski referendum, kar je le prvi korak k državljanski nepokorščini, ki jo bodo stopnjevali, dokler se njihova referendumska volja po lastni občini ne bo uresničila.

Mojca Čemas Stjepanovič, črnomaljska županja, ki je dosegla, da je takoj po napovedi Secopa, da bodo drastično zmanjšali obseg poslovanja v Črnomlju in odpustili 700 delavcev, vlada sprejela sklep o dodatnih ukrepih razvojne podpore območju Pokolpje.

Jure Čokl