Uroš Macerl, predsednik Ekokroga, ki je dosegel veliko zmago za Zasavje, saj je upravno sodišče odpravilo okoljevarstveno dovoljenje Lafarge Cementu, okoljska inšpektorica pa je v minulem tednu prepovedala sežig nevarnih odpadkov.

Matej Družnik, fotograf Dela in avtor fotografije Delavci Vegrada , ki jo je mednarodna žirija na festivalu novinarske fotografije Slovenia Press Photo 2011 razglasila za fotografijo leta.

Mirjana Ule, vodja raziskave v okviru Komisije za ženske v znanosti, v kateri ugotavljajo, da so slovenske znanstvenice diskriminirane - imajo slabše karierne možnosti, slabše delovne razmere in so za svoje dosežke slabše nagrajene.

Jani Ulaga iz Obrtne zbornice Slovenije, katere člani zaradi neizpolnitve zahtev stopnjujejo pritisk na vlado: najprej so na davčno upravo naslovili prošnje za odlog plačila prispevkov in davkov, minule dni pa so množično dvigovali gotovino na bankomatih.

Damijan Denac, direktor Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije – člani so po 8 letih prizadevanj dosegli zaustavitev graditve vetrne elektrarne s 33 vetrnicami na Volovji rebri.

Jure Čokl