Jadran Lenarčič, direktor Inštituta Jožef Stefan, kjer so končali 19. dneve Jožefa Stefana, s katerimi sodelujejo pri vzpostavljanju učeče se družbe, sodelujejo z gospodarstvom in spodbujajo zanimanje za naravoslovje med mladimi.

Iztok Kovač, producent Plesne vesne, prvega mednarodnega festivala sodobnega plesa, na katerem je sodelovalo 80 umetnikov iz 13. držav,. Poskrbel je, da smo lahko v Ljubljani videli vse, kar je v evropskem sodobnem plesu trenutno najaktualnejšega.

Romeo Varga z Regionalne razvojne agencije Mura, pod okriljem katere je nastal projekt Mura-Drava.bike. 13 pomurskih županov se je zavezalo, da bodo dogradili manjkajočih 70 kilometrov kolesarskih poti in tako prek Slovenije kolesarsko povezali Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko.

Nina Pušlar, najuspešnejša slovenska glasbenica na lestvici Zavoda IPF, saj se je v letu 2010 s pesmijo Slečeno srce uvrstila na 16. mesto najbolj predvajanih skladb in na prvo mesto med največkrat predvajanimi skladbami na 55-ih radijskih postajah.

Tereza Novak iz Slovenske filantropije, pobudnica akcije Dan za spremembe, s katero so ljudi spodbujali, naj na ta dan naredijo pozitivno spremembo in se vključijo v prostovoljske dejavnosti. Letos so akcijo ob evropskem letu prostovoljstva pripravili že drugič.

Jure Čokl