Ime tedna je: Karmen Švegl, dopisnica RTV Slovenija z Bližnjega vzhoda, ki je vse dni nemirov v Kairu, kljub stopnjevanju nasilja in nevarnostih, ves čas sredi dogajanja in nam večkrat na dan, tako za radio kot televizijo, poroča o aktualnih dogodkih.

Preostali kandidati:

Tatjana Prešern, iz vrtca Hans Christian Andersen, prejemnica priznanja Blaža Kumaderja za izjemne dosežke v vzgojno-izobraževalnem procesu. V vrtcu so, med drugim, načeli tabu temo – nasilje strokovnih delavk nad otroci.

Robert Rogič, iz civilne iniciative Kras, ki zahteva uveljavitev zaščitne kalvzule s katero želijo omejiti nakup nepremičnin tujcem saj ti po njihovem ogrožajo nepremičninski trg na Primorskem in predvsem kraško identiteto.

Hanzi Gabriel, pionir tamburaštva na Koroškem in letošnji prejemnik Tischlerjeve nagrade, najvišjega priznanja med Slovenci na avstrijskem Koroškem za dolgoletna prizadevanja za razvoj pestrejšega kulturnega življenja

Boštjan Kline, 19-letni Mariborčan, ki je v na mladinskem svetovnem prvenstvu v Crans Montani postal dvakratni svetovni mladinski prvak, najprej v smuku in nato še v superveleslalomu.

Jure Čokl